RO
RSS Feeds
Website design: Media Pozitiv

Centrul de presa

Comunicat, Pasarea de foc vine in Romania

07/04/2009

Pe 7 aprilie, la Hotelul Athenee Palace Hilton, s-a lansat Pasarea de foc, primul proiect de dans comunitar din Romania, initiat de asociatia Jungen Rumanen eine Chance!, fondata de doamna Monique Gruber, sotia fostului Ambasador al Germaniei la Bucuresti.

Dansul comunitar reuneste oameni de toate varstele, provenind din medii sociale diferite, fara calitati fizice deosebite, fara pregatire in dans, care, datorita viziunii coregrafice si a efectului unificator si dezinhibator al dansului, reusesc sa realizeze o performanta artistica exceptionala, care depaseste nivelul amator.

Doamna Monique Gruber, presedintele asociatiei Jungen Rumänen eine Chance! si initiatorul proiectului Pasarea de foc, coregrafii Royston Maldoom si Josef Eder si Pete Ayres, specialistul in efecte vizuale, au fost prezenti la conferinta de presa. Cei doi coregrafi au vorbit despre principiile si tehnicile lor de lucru.

Am descoperit dansul destul de tarziu in viata. Aveam peste 20 de ani, dar asta nu m-a impiedicat sa ma dedic acestei profesii de atunci incoace. Eu stiu ce inseamna sa incepi sa dansezi fara o pregatire prealabila, ceea ce ma ajuta sa ii indrum pe cei cu care lucrez. Nu ii privesc prin prisma identitatii lor sociale, sau chiar a dizabilitatilor lor. Pentru mine, ei sunt artisti, performeri, iar scopul nostru este sa cream un spectacol de clasa. Legaturile, energia, increderea, sunt generate in timpul procesului, dar nu acestea sunt obiectivul nostru final, ci calitatea actului artistic, a spus Royston Maldoom.

Josef Eder a declarat: Primele mele experiente de dans au fost in cadrul unui proiect de community dance. Ceea ce fac acum este sa dau mai departe darul pe care, la randul meu, l-am primit. Sunt bucuros de faptul ca aducem la Bucuresti un spectacol pe care le-am realizat impreuna cu Royston acum patru ani la Berlin, si care ne este foarte drag.

07 aprilie 2009

Up