RO
RSS Feeds
Website design: Media Pozitiv

Centrul de presa

Cariere, O suta de tineri, pe scenele teatrelor din tara

14/04/2009

14 aprilie 2009, Cariere

Asociatia Jungen Rumanen eine Chance! pune bazele unui nou concept in Romania: Community dance. O suta de tineri din toate mediile sociale (orfani, copii din familli instarite, hipo-acuzici sau cu deficiente locomotorii) se vor descoperi pe sine si pe ceilalti prin dans.

Totul se va concretiza in realizarea spectacolului de dans Pasarea de Foc, pe muzica lui Igor Stravinski. Cu varste cuprinse intre 11 si 22 de ani, fara experienta in arta dansului, fara calitati fizice deosebite, tinerii vor avea sansa sa lucreze alaturi de doi coregrafi internationali - Royston Maldoom si Josef Eder.

Spectacolul din acest an se va desfasura in cadrul Festivalului George Enescu si va avea trei reprezentatii: 5 septembrie, la Bucuresti, pe scena Teatrului National, 7 septembrie, Brasov, si 8 septembrie, la Sibiu. Materializarea spectacolului presupune un buget de 181.000 EUR.

Prin generozitatea unor sponsori ca ABB Romania, E.ON Gas, Vodafone, Carpatcement, Institutul Goethe, Privileg Catering, Hilton, Centrul Medical Unirea si Lufthansa s-a strans pana in prezent mai mult de jumatate dintr-un buget de 180.000 de euro. Acesta suma permite inceperea proiectului.

Cei care doresc sa ajute, pot apela la coordonatoarea proiectului, Alexandra Arnautu, (alexandra.arnautu@amistad.ro).

Fundatia Concordia, Fundatia Principesa Margareta a Romaniei, Liceul I.L. Caragiale si scoala de hipo-acuzici sunt partenere ale acestui proiect.

Up