RO
RSS Feeds
Website design: Media Pozitiv

Centrul de presa

Amos News, Primul spectacol de community dance din Romania

03/09/2009
Social Prezentarea proiectului si lansarea primului spectacol de community dance din Romania: Pasarea de Foc, pe muzica lui Igor Stravinski, in viziunea originala a coregrafilor Royston Maldoom si Josef Eder va fi facuta publica prin intermediul conferintei de presa organizata maine, joi 3 septembrie a.c. la ora 11.30 la Primaria Sectorului 2 din Strada Chiristigiilor numerele 11 - 13.

Primaria Sectorului 2, Asociatia Jungen Rumänen eine Chance! si If Magic Events vor propune o discutie cu coregrafii, cu echipa organizatorilor si reprezentantii companiilor si institutiilor publice care sustin acest proiect inovator. Vor fi prezentate conceptul de community dance, metodele coregrafice specifice, beneficiile si perspectivele pe care aceasta initiativa le deschide pentru Romania, atat pe plan artistic, cat si social.

Astfel, veti avea ocazia sa-i intalniti pe:
- Royston Maldoom (Marea Britanie) si Josef Eder (Germania), coregrafi cu o bogata si apreciata experienta internationala, care au coordonat proiecte de community dance peste tot in lume
- Monique Gruber, fondatoarea Asociatiei Jungen Rumänen eine Chance!, si initiatoarea proiectului
- Irina Roncea, asistent coregraf
- Alexandra Arnautu, director If Magic Events

Dansul comunitar reprezinta o forma inovatoare de dezvoltare personala si comunicare sociala prin arta, o sansa pentru oameni de toate varstele si categoriile sa creeze impreuna si sa se redescopere.

Proiectul unicat in tara noastra a vizat implicare a 100 de tineri cu varste intre 11-22 de ani din Bucuresti, Brasov si Sibiu, provenind, atat din medii sociale defavorizate, cat si din familii instarite, tineri fara abilitati fizice deosebite, fara experienta in arta dansului si care nu s-au cunoscut pana acum. Ei vor urca pentru prima oara pe scena, realizand o adevarata performanta de dans contemporan, sub indrumarea coregrafilor Maldoom si Eder.

Organizarea spectacolului a fost posibila cu sprijinul If Magic, companie ce isi propune sa introduca pe piata locala concepte inedite de eveniment, pe care sa le transforme intr-o traditie, sa aduca impreuna organizatiile si indivizii cu idei novatoare.

Up