RO
RSS Feeds
Website design: Media Pozitiv

Centrul de presa

Agenda LiterNet, 100 de tineri aflati pentru prima oara pe scena. 2 coregrafi exceptionali. O piesa care a scris istorie - Pasarea de foc

03/09/2009
In aceasta seara, sambata 5 septembrie 2009, la Sala Mare a Teatrului National Bucuresti, la ora 20.00, la un eveniment inedit: primul spectacol de community dance din Romania, desfasurat in cadrul Festivalului si Concursului International "George Enescu" 2009.

100 de tineri din toate mediile sociale - orfani, copii din familii instarite, persoane cu deficiente de auz sau locomotorii, prezinta o versiune electrizanta a piesei lui Igor Stravinski, Pasarea de foc, sub indrumarea coregrafilor Royston Maldoom (Marea Britanie) si Josef Eder (Germania), asistati de Marta Hincapié (Columbia), Irina Roncea si Oana Rotariu (Romania) si il vor prezenta pe scena la Bucuresti si Sibiu.

Artistii, cu varste cuprinse intre 11 si 22 de ani, fara experienta in arta dansului, fara calitati fizice deosebite, s-au antrenat timp de o luna. Dansul comunitar valorifica diversitatea participantilor, identifica un loc potrivit pentru fiecare, un rol egal ca importanta cu al tuturor celorlalti, demonstrand ca in arta, ca si in societate, contributia fiecarui om are valoare atunci cand i se ofera o sansa.

Cunoscutul coregraf britanic Royston Maldoom, decorat de Regina Marii Britanii pentru merite deosebite, a demonstrat prin proiectele realizate in toata lumea ca dansul poate schimba vietile oamenilor, eliberandu-i de complexe. Coregraful german Josef Eder are o experienta bogata in a lucra cu amatori, colaborand cu succes in multe proiecte cu Royston Maldoom. Marta Hincapie, tanara coregrafa si dansatoare de origine columbiana, apreciata pe scenele europene, a sprijinit eforturile lui Royston Maldoom si Josef Eder.

Asociatia Jungen Rumänen eine Chance!, al carei presedinte este doamna Monique Gruber, sotia fostului Ambasador al Germaniei in Romania, pune in aplicare acest concept, considerandu-l o oportunitate inedita de dezvoltare pentru tinerii romani si un mod eficient de promova principiile tolerantei, al intelegerii reciproce si spiritului de comunitate.

Intrarea este libera.

Pe 8 septembrie 2009, spectacolul va fi prezentat la Sibiu la Casa de Cultur a Sindicatelor, ora 19.00.

Mai multe detalii pe http://www.pasareadefoc.ro Up