RO
RSS Feeds
Website design: Media Pozitiv

Centrul de presa

The Chronicle, Pasarea de Foc si-a luat zborul

06/09/2009
Primul spectacol din proiectul Pasarea de Foc s-a incheiat in minute lungi de ropot de aplauze aseara, pe scena Teatrului National din Bucuresti. O sala arhiplina (am stat pe scari): lume simpla alaturi de intelectualii de marca ai natiei, romani si straini, diverse etnii. Este, de altfel, si ideea Pasarii de Foc: dansul comunitatii este unul singur. Suntem sangele aceluiasi sistem, curgem impreuna, indiferent de etichetele pe care ni le dorim sau ni se pun.

Marea performanta a artizanilor proiectului, alaturi de coregrafi, sponsori, voluntari, personalitati care au sustinut ideea este ca au unit si au educat. Asa creste o comunitate si, daca avem un pic de noroc, o tara intreaga. Noi, cei de la thechronicle.ro si Media Pozitiv am fost extrem de norocosi sa invatam sa zburam cu Pasarea de Foc.

100 de tineri din cele mai variate medii au stat, mancat, invatat si dansat impreuna 6 saptamani. Asta mi se pare fabulos, pe langa performanta artistica, vazuta mai degraba ca pretext, nu scop. Acesti copii, victime ca si noi ale unor prejudecati, s-au "vindecat" prin dans, au scapat de multe dintre buruienile care le acopereau cararea.

Au dansat o ora, pe muzica lui Igor Stravinski, sub indrumarea unei echipe de coregrafi condusa de Royston Maldoom si Josef Eder. Nimic mai frumos.

Pasarea de Foc mai sustine un spectacol la Sibiu, 8 septembrie 2009, ora 19.00, la Casa de Cultura a Sindicatelor.

(fotografii realizate la repetitii ©Rares Petrisor)

Autor: Rares Petrisor Up