RO
RSS Feeds
Website design: Media Pozitiv

Centrul de presa

Hopsi Blog, Belsug de fapte frumoase

05/09/2009
Azi, oameni frumosi fac gesturi mici si frumoase pentru cei din jurul lor. Si pentru ei. O sa fiu si eu pe acolo, mi-e dor de senzatia de plutire si incredere.

Ziua incepe cu mine matinala, in pasi de dans. La 11 voi fi la TNB, la repetitia cu public a spectacolului Pasarea de foc (pentru ca seara e cu supa si Sibiu e departe).  Sub indrumarea coregrafilor Royston Maldoon (Marea Britanie) si Josef Eder (Germania), 100 de tineri cu varsta intre 11 si 22 de ani, din toate mediile sociale au pregatit primul spectacol de dans comunitar din Romania.

Dansul comunitar, asa cum ii e numele, ia chipul oamenilor care ii dau viata, iar cooperarea, respectul si toleranta conteaza mai mult decat experienta, situatia materiala sau rasa. Dansatori in povestea vietii, oamenii au sansa de a se descoperi si de a cunoaste lumea prin alti ochi, de a sparge conventiile si de a demonstra "ca in arta, ca si in societate, contributia fiecarui om are valoare atunci cand i se acorda o sansa".

Premiera spectacolului are loc sambata, 5 septembrie, ora 20, in Sala Mare a Teatrului National. Dansul merge mai departe, poposind in 8 septembrie la Sibiu. Intrarea este libera, cu sufletul in dotare.

De la 13, curat legume pentru Urban Soup Night. De la ora 19, in parcul Tineretului, intrarea Sincai, Tara & co au pregatit patru feluri de supa, street art, dans irlandez. Banii stransi de la pofticiosii de supa vor fi folositi, alaturi de restul de donatii trimise direct in cont, pentru dotarea cu aparatura moderna a sectiei de terapie intensiva a spitalului de copii Grigore Alexandrescu. Soup, anyone?

Toamna a inceput frumos, cu belsug. Up