RO
RSS Feeds
Website design: Media Pozitiv

Centrul de presa

Tribuna, "Pasarea de foc" – in aceasta seara la Sibiu

08/09/2009
100 de tineri, dintre care 15 sibieni, vor urca marti, 8 septembrie, pe scena Casei de Cultura a Sindicatelor Sibiu pentru a aduce in fata publicului spectacolul "Pasarea de foc" a lui Igor Stravinsky. Cu varste cuprinse intre 11 si 22 de ani, provenind din medii sociale diferite, de la scoli obisnuite sau speciale, tinerii care vin din Sibiu, Brasov si Bucuresti, isi vor folosi talentul pentru a da viata unui nou concept, acela de dans comunitar. Spectacolul, care incepe la ora 19, vine dupa cel desfasurat in Capitala pe 5 septembrie si care s-a bucurat de un mare succes, dupa cum au declarat organizatorii.

Proiect pilot pentru Romania

"Am initiat acest proiect pentru ca am trait aici (...). Am avut un contact foarte strans cu copiii din medii diferite (...) Am decis ca trebuie facut mai mult pentru Romania si pentru tinerii care sunt viitorul Romaniei" a spus Monique Gruber, presedintele Asociatiei Jungen Rumanen eine Chance!, care a adus in tara noastra conceptul de dans comunitar. Ea a tinut sa sublinieze efectele benefice ale dansului asupra tinerilor si deschiderea deosebita oferita de Sibiu pentru un proiect ca acesta. Monique Gruber si-a exprimat totodata speranta ca spectacolul, care este un proiect pilot, va reprezenta doar inceputul pentru mai multe initiative de acest gen. Pe de alta parte, Alexandra Arnautu, managing director If Magic Events s-a angajat "nu numai sa puna in aplicare proiectul, ci sa sustina continuarea sa in Romania".

Solisti sibieni


Pe langa tinerii din Brasov si Bucuresti spectacolul "Pasarea de foc" cuprinde 15 dansatori din Sibiu, unii dintre ei elevi ai Liceului Teoretic "Onisifor Ghibu", ceilalti fiind beneficiari ai Centrului de plasament Gulliver, dupa cum a declarat Monique Gruber. Totodata, doi dintre sibieni vor evolua ca solisti ai spectacolului.

Proiectul de dans comunitar "Pasarea de foc" a fost organizat de Asociatia Jungen Rumanen eine Chance! si de If Magic Events, cu sprijinul Primariei Municipiului Sibiu, a Consiliului Judetean, a Casei de Cultura a Sindicatelor Sibiu, a Directiei Judetene de Tineret si a Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sibiu. Totodata spectacolul poarta semnatura a doi reputati coregrafi, Josef Eder si Royston Maldoom, remarcandu-se, totodata creatorii Martha Hincapie Charry, Irina Roncea si Oana Rotariu.

Iubitorii dansului sunt asteptati sa ia parte la un proiect original, inedit in Romania, care isi propune sa lege oamenii si sa elimine prejudecatile. Intrarea este libera.

Autor: Alexandra Chescu Up