RO
RSS Feeds
Website design: Media Pozitiv

Centrul de presa

Foto Magazin, Expo foto "Pasarea de foc..."

04/09/2009
Pe 5 septembrie la Bucuresti, sau pe 8 septembrie la Sibiu, sunteti invitati la vernisajul expozitiei "Pasarea de foc, o poveste care abia incepe".

Miscare, traire si emotie, Alisa Tarciniu le-a surprins pe toate, alaturi de colegul sau Daniel Angelescu, intr-un maraton de fotografie care a insotit 5 saptamani repetitiile la cel mai inedit proiect cultural al anului.

100, 11, 22, 5, bogat, sarac, cifre si cuvinte luate din dictionar, umplute de insemnatate, transformate in vibratie si aruncate pe scena, iar tot freamatul e surprins cu lumina de doi pasionati... despre ce este vorba?

100 de copii intre 11 si 22 de ani timp de 5 saptamani, din medii sociale defavorizate si din familii instarite au pregatit un spectacol unic in Romania. Alisa si Daniel nu au fost decat doi, dar cu inima de fotograf au surprins trairea, implicarea, tristetea ratarilor si bucuria increderii in sine a acestor copii care s-au transformat din oameni obisnuiti in oameni “mari” pentru ca au descoperit incantarea de a darui, de a munci pentru un proiect comun, si de a te baza pe cel de alaturi pentru a crea impreuna un lucru minunat... "Pasarea de foc".

Expozitia de fotografie va invita sa ii priviti pe cei o suta de mici artisti, in spatele usilor inchise, in sala de repetitie unde alaturi de unii dintre cei mai grozavi fauritori de vise au invatat sa se exprime si sa ii bucure pe ceilalti prin arta lor. Royston Maldoom, coregraful decorat de regina Angliei pentru spectacolele sale si Joseph Elder au fost inima acestui proiect pentru ca au crezut in fiecare dintre ei, si apoi i-au facut pe toti sa creada in echipa.
Premiera acestui extraordinar spectacol are loc sambata pe scena Nationalului, in cadrul Festivalului International de Muzica "George Enescu", iar in foaier sunteti invitati sa vedeti povestea din spatele povestii, surprinsa in cele 5 saptamani de repetitii de nedespartitii lor prieteni... fotografii echipei, nevazuti, neauziti dar simtiti din plin prin imaginile minunate pe care le-au surprins.

O expozitie de fotografie Alisa Tarciniu si Daniel Angelescu. Up