RO
RSS Feeds
Website design: Media Pozitiv

Centrul de presa

Agerpres, "Pasarea de foc", primul spectacol de dans comunitar din Romania

05/09/2009

O suta de tineri din Bucuresti, Brasov si Sibiu au da viata "Pasarii de foc" a lui Igor Stravinsky, sambata seara, pe scena Teatrului National, in cadrul primului spectacol de dans comunitar din Romania.


Desfasurat in cadrul Festivalului International "George Enescu", spectacolul de dans contemporan, rezultat al unei initiative a Asociatiei Jungen Rumänien eine Chance! si a companiei If Magic, va avea o a doua reprezentatie pe 9 septembrie, la Sibiu. Intrarea va fi libera, la ambele reprezentatii.


Proiectul, cu un buget de 180.000 de euro, a fost pus in aplicare prin intermediul serviciilor de consultanta If Magic.
Artistii, cu varste cuprinse intre 11 si 22 de ani, fara experienta in arta dansului, fara calitati fizice deosebite, provin din toate mediile sociale - orfani, copii din familii instarite, persoane cu deficiente de auz sau locomotorii. Acestia s-au antrenat timp de o luna, sub indrumarea coregrafilor Royston Maldoom (Marea Britanie) si Josef Eder (Germania), asistati de Marta Hincapié (Columbia), Irina Roncea si Oana Rotariu (Romania).


Presedinta Asociatiei "Jungen Rumänen eine Chance!", Monique Gruber, sotia fostului ambasador al Germaniei la Bucuresti, a declarat, joi, intr-o conferinta de presa dedicata anuntarii evenimentului, gazduita de Primaria sectorului 2, ca si-a propus sa puna bazele unui nou concept artistic si social in Romania: "Community dance".


Cunoscutul coregraf britanic Royston Maldoom, decorat de regina Marii Britanii pentru merite deosebite, si-a exprimat admiratia pentru "extraordinara energie de care au dat dovada tinerii romani".


"Ei au o sete enorma de cunoastere, de a explora, de a incerca si a cunoaste lucruri noi", a spus coregraful german Josef Eder, cunoscut pentru bogata experienta in a lucra cu amatori, care a colaborat cu succes in multe proiecte cu Royston Maldoom.


Coregraful Irina Roncea, cea care, alaturi de asistentul coregraf Oana Rotariu, a facut parte din echipa, pentru asigurarea continuitatii proiectului in tara, a marturisit ca a fost principalul beneficiar al acestei initiative, invatand sa fie mai toleranta si devenind mai puternica in urma lucrului cu tinerii protagonisti ai "Pasarii de foc".

Preluat de Consulatele Romaniei la New York, Bonn, Madrid, Roma

 

Autor:Daniel Popescu

Up