RO
RSS Feeds
Website design: Media Pozitiv

Centrul de presa

Adevarul, Sibiu: Cornel Cimpoeru, protagonistul "Pasarii de Foc"

17/09/2009



Nu o data istoria a aratat ca oamenii care au lasat ceva in urma lor provin din cele mai variate medii. Cum florile pot creste in locuri vitregite de soarta, asa si oamenii speciali, de geniu, se pot ridica din mijlocul nesansei. Cornel Cimpoeru a avut toate motivele sa urasca oamenii, sa deteste frumosul si arta si sa-si accepte conditia de copil parasit intr-un centru de plasament. Dar el a urmat alt drum, plin de optimism si incredere in viitor. Are 19 ani, de zece ani este unul dintre cei gazduiti de Centrul de Plasament "Guliver" din Sibiu si de cinci ani a gasit in dans mai mult decat un refugiu. Si-a gasit un mod de exprimare dar si o pasiune care-i coloreaza viata in cele mai vii culori. "Am facut ceva dansuri de societate pe la noua ani dar la 14 ani am descoperit dragostea pentru dans. De atunci fac breakdance alaturi de alti baieti intr-o sala din Cisnadie. Dansul este mai mult decat o forma de exprimare pentru mine. Cand dansez ma simt liber, in dans nu conteaza ce esti, cine esti, de unde esti ori cati ani ai", precizeaza Cornel Cimpoeru. Ii place sa fie inconjurat de muzica si asculta mult rap si hip hop, Parazitii si Redman fiind preferatii sai.

"Pasarea de foc", un pas spre inainte

Datorita calitatilor sale de dansator a fost cooptat in proiectul "Pasarea de Foc", un melanj intre balet, dans de strada si teatru, unde a primit rolul masculin principal. "Am mai luat anul trecut cateva lectii de teatru, dar acesta este primul proiect in care am jucat. Aici am facut dans comunitar, o forma de dans in grup, intre teatru si balet. Mi-a placut foarte mult sa iau parte la acest eveniment si mi-ar placea sa particip si in alte astfel de proiecte. A insemnat un nou pas in viata mea, pe langa tot ceea ce stiu, am mai invatat si altceva", explica tanarul. Ar dansa fara oprire si are si multe idei de coregrafie, dar talentele sale nu se opresc aici. Are mana de grafician si ochi de artist si a vrut foarte mult sa urmeze Liceul de Arta. "La liceu am dat petnru ca-mi place desenul. Cel mai mult imi place sa fac portrete. As vrea ca dupa terminarea liceului sa dau la facultatea de Arte, sa invat sa fac grafica de publicitate. Asta mi-as dori sa lucrez", povesteste Cornel. Este inteligent si mereu are mai multe optiuni, astfel, in cazul in care nu reuseste sa ia la facultate si sa lucreze in domeniul publicitar, stie ca va face coregrafie. "Voi lua cursuri de teatru si balet si ma voi axa pe coregrafie. Am putina experienta, in tabere am facut coregrafie de breakdance si street dance. Ma uit mereu la emisiunile-concurs de dans si visez sa ajung si eu acolo. Daca ma tin de lucru si daca fac patru antrenamente pe saptamana, in patru-cinci ani as putea sa particip la un astfel de contest", declara dansatorul.

Ce-i place


"Imi place sportul, fac foarte multa miscare. Baschetul este sportul meu preferat, joc si la scoala, in echipa liceului, pe post de conducator, dar si in parc, cu prietenii, aproape in fiecare zi. Recordul meu la libere este de 15 consecutive", declara Cornel Cimpoeru.

Ce nu-i place

"Nu agreez minciuna si hotia. Nu-mi place cand un om ascunde adevarul si se-ntampla apoi sa aflu ca m-a mintit. Nu are cum sa nu te afecteze acest lucru", subliniaza tanarul dansator.

Intrebari si raspunsuri

Cum vezi viata ta peste zece ani?
Schimbata radical. Vreau sa am o casa si sa am o slujba care sa-mi placa. Dincolo de marea mea pasiune pentru dans, as vrea sa fac meserie din grafica de publicitate.
De ce nu faci portrete contra cost, pana termini studiile?
Nu sunt de acord cu aceasta activitate, eu fac portrete doar prietenilor, fara bani. Nu as putea sa ies in strada si sa desenez pentru bani. Daca voi castiga bani din grafica, va fi cand voi lucra in publicitate.
Ai vreun animal de companie?
Deocamdata nu am. Nu poti sa cresti un animal de companie daca tot timpul esti plecat. Acum chiar nu am timp pentru asta, desi mi-ar placea, am un program foarte incarcat. Iar acum a inceput si scoala.

Profil

Nascut: 28 august 1990, Medias
Studii: Elev in clasa a XI-a, la Liceul de Arta Sibiu, Sectia Grafica
Familie: Are patru frati

 

Autor: Jeanina Vlad

Up