RO
RSS Feeds
Website design: Media Pozitiv

Centrul de presa

Adevarul, Bucuresti: Orfani si copii cu dizabilitati vor dansa pe scena TNB-ului

05/09/2009



Spectacolul "Pasarea de foc" din aceasta seara este prima reprezentatie de dans comunitar din Romania si a fost realizat in cadul unui proiect coordonat de Monique Gruber, sotia fostului ambasador al Germaniei in Romania. Coregrafia a fost realizata de britanicul Royston Maldoom si germanul Joseph Eder.

Cei care vor evolua pe scena au varste cuprinse intre 5 si 31 de ani si s-au antrenat timp de cinci saptamani, cate sase ore pe zi. Ei provin din casele Concordia, Centrul de Plasament Gulliver din Sibiu, Scoala pentru Deficiente de auz "Sfanta Maria" din Bucuresti, Ateliere Protejate, dar si de la Liceul "Ion Luca Caragiale".

Toti cei implicati in proiect au fost incantati de aceasta experienta si si-au insusit cu seriozitate coregrafia spectacolului. "Sunt foarte fericita. Astept sa se duca visul mai departe, sa vad ce va urma", spune Ana-Maria Veres, in varsta de 17 ani, care are rolul principal in spectacol.

O repetitie generala cu publicul a avut loc azi-dimineata, la ora 11.00. Spectatorii au apreciat expresivitatea interpretilor si i-au aplaudat si i-au ovationat indelung.

 

Autori: Ioana Vochin, Adina Stefan

Up