RO
RSS Feeds
Website design: Media Pozitiv

Centrul de presa

Invitatie de Presa

03/09/2009
Asociaţia Jungen Rumänen eine Chance! si If Magic Events au deosebita placere de a va invita la conferinta de presa dedicata lansarii primului spectacol de community dance din Romania: Pasarea de Foc, pe muzica lui Igor Stravinski, in viziunea originala a coregrafilor Royston Maldoom şi Josef Eder. Spectacolul este prezentat in cadrul Festivalului International „George Enescu” 2009.

Intalnirea cu presa va avea loc joi, 3 septembrie, ora 11.30, la Primaria Sectorului 2, Sala I.L. Caragiale, (Str, Chiristigiilor 11-13, Sector 2, langa Parcul Obor) si va propune o discutie cu coregrafii, cu echipa organizatorilor si reprezentantii companiilor si institutiilor publice care sustin acest proiect inovator. Vor fi prezentate conceptul de community dance, metodele coregrafice specifice, beneficiile si perspectivele pe care aceasta initiativa le deschide pentru Romania, atat pe plan artistic, cat si social.

Astfel, veţi avea ocazia sa-i întalniţi pe:
- Royston Maldoom (Marea Britanie) şi Josef Eder (Germania), coregrafi cu o bogata şi apreciata experienţa internaţionala, care au coordonat proiecte de community dance peste tot in lume
- Monique Gruber, fondatoarea Asociaţiei Jungen Rumänen eine Chance!, si initiatoarea proiectului
- Irina Roncea, asistent coregraf
- Alexandra Arnautu, director If Magic Events

Spectacolul „Pasarea de foc” va avea doua reprezentaţii in cadrul Festivalului International George Enescu 2009:
- 5 septembrie, la Bucureşti, la Sala Mare a Teatrului National, ora 20.00.  (O repetitie cu public va avea loc în aceeasi zi, la ora 11:00, tot pe scena Teatrului National).
- 8 septembrie, la Sibiu, în Casa de Cultura a Sindicatelor, la ora 19:00.

Dansul comunitar reprezinta o forma inovatoare de dezvoltare personala si comunicare sociala prin arta, o sansa pentru oameni de toate varstele si categoriile sa creeze împreuna si sa se redescopere.  
Proiectul aduce impreuna 100 de tineri cu varste între 11-22 de ani din Bucuresti, Brasov si Sibiu, provenind atat din medii sociale defavorizate, cat si din familii instarite, tineri fara abilitaţi fizice deosebite, fara experienta in arta dansului si care nu s-au cunoscut pana acum. Ei vor urca pentru prima oara pe scena, realizand o adevarata performanta de dans contemporan, sub indrumarea coregrafilor Maldoom si Eder.

Organizarea spectacolului a fost posibila cu sprijinul If Magic, companie ce isi propune sa introduca pe piata locala concepte inedite de eveniment, pe care sa le transforme intr-o traditie, sa aduca impreuna organizatiile si indivizii cu idei novatoare.

Apreciem confirmarile prealabile de participare la conferinta de presa, la echipa@pasareadefoc.ro sau tel: 0726 670 660

Sponsori Principali
MHS Bus & Truck, Eon Gaz Romania

Parteneri Principali
Fundatia Vodafone, Fundatia Principesa Margareta a Romaniei Up