RO
RSS Feeds
Website design: Media Pozitiv

Centrul de presa

Online Gallery, Primul spectacol de dans comunitar din Romania

04/09/2009

Prezentarea proiectului si lansarea primului spectacol de community dance din Romania: Pasarea de Foc, pe muzica lui Igor Stravinski, in viziunea originala a coregrafilor Royston Maldoom si Josef Eder au fost prezentate in cadrul unei conferinte de presa organizata  joi 3 septembrie a.c. la ora 11.30 la Primaria Sectorului 2 din Strada Chiristigiilor nr. 11 - 13.

Primaria Sectorului 2, Asociatia Jungen Rumänen eine Chance! si If Magic Events au desfasurat o discutie cu coregrafii, cu echipa organizatorilor si reprezentantii companiilor si institutiilor publice care sustin acest proiect inovator. Cu aceasta ocazie, a fost prezentat conceptul de community dance (dans comunitar), metodele coregrafice specifice, beneficiile si perspectivele pe care aceasta initiativa le deschide pentru Romania, atat pe plan artistic, cat si social.

Dansul comunitar reprezinta o forma inovatoare de dezvoltare personala si comunicare sociala prin arta, o sansa pentru oameni de toate varstele si categoriile sa creeze impreuna si sa se redescopere.

Proiectul unicat in tara noastra a vizat implicare a 100 de tineri cu varste intre 11-22 de ani din Bucuresti, Brasov si Sibiu, provenind, atat din medii sociale defavorizate, cat si din familii instarite, tineri fara abilitati fizice deosebite, fara experienta in arta dansului si care nu s-au cunoscut pana acum. Ei vor urca pentru prima oara pe scena, realizand o adevarata performanta de dans contemporan, sub indrumarea coregrafilor Maldoom si Eder.

Spectacolul "Pasarea de foc" va avea doua reprezentatii in cadrul Festivalului International George Enescu 2009:
- 5 septembrie, la Bucuresti, la Sala Mare a Teatrului National, ora 20.00. (O repetitie cu public va avea loc in aceeasi zi, la ora 11:00, tot pe scena Teatrului National).
- 8 septembrie, la Sibiu, in Casa de Cultura a Sindicatelor, la ora 19:00.

La conferinta de presa au participat:
- Royston Maldoom (Marea Britanie) si Josef Eder (Germania), coregrafi cu o bogata si apreciata experienta internationala, care au coordonat proiecte de community dance peste tot in lume,
- Monique Gruber, fondatoarea Asociatiei Jungen Rumänen eine Chance!, si initiatoarea proiectului,
- Irina Roncea, asistent coregraf,
- Alexandra Arnautu, director If Magic Events,
- Isabela Hurjui, director gen. Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului sector 2.

Organizarea spectacolului a fost posibila cu sprijinul If Magic, companie ce isi propune sa introduca pe piata locala concepte inedite de eveniment, pe care sa le transforme intr-o traditie, sa aduca impreuna organizatiile si indivizii cu idei novatoare.

Primaria Sectorului 2 a sustinut acest proiect deosebit pentru a veni in sprijinul copiilor si tinerilor din medii sociale defavorizate, incurajand implicarea acestora in cat mai multe activitati interesante ce le deschid variate modalitati de dezvoltare si promovare. Up