RO
RSS Feeds
Website design: Media Pozitiv

Centrul de presa

Adevarul, Sibiu: O suta de tineri bogati si saraci danseaza in "Pasarea de foc"

08/09/2009
O suta de tineri cu varste cuprinse intre 11-22 de ani din Bucuresti, Brasov si Sibiu vor urca maine seara, pe scena Casei de Cultura a Sindicatelor  intr-un spectacol de dans contemporan de exceptie pe muzica lui Igor Straviski, in viziunea originala a coregrafilor Royston Maldoom si Josef Eder.

Spectacolul "Pasarea de foc" a fost prezentat prima oara pe scena Teatrului National din Bucuresti, in cadrul Festivalului International George Enescu, in organizarea  Asociatiei Jungen Rumanien eine Chance. Inedit este faptul ca dansatorii provin atat din medii sociale defavorizate, cat si din familii instarite, sunt tineri fara abilitati fizice deosebite, fara experienta in arta dansului si care nu s-au cunoscut pana acum.

"Proiectul 'Pasarea de foc' face parte din povestea mea de dragoste cu Romania si cu romanii, tine de dorinta mea de a pastra legatura cu acest popor deosebit, in special cu tinerii, dupa ce m-am intors acasa, in Germania" spune Monique Gruber, fondatorarea Jungen Rumänen eine Chance. Proiectul de dans comunitar "Pasarea de Foc" a fost creat cu un buget obtinut in proportie de 90 la suta din Romania. Spectacolul de la Casa de Cultura a Sindicatelor are lor marti seara, de la ora 19.00, iar intrarea este libera.

FOTO: Arhiva Up