RO
RSS Feeds
Website design: Media Pozitiv

Centrul de presa

Turnul Sfatului, Pasarea de foc incalzeste inimile

07/09/2009
Voi ati avea tupeul sa apareti pe scena in fata a 1000 de oameni?

Mai multe fundatii si organizatii din Romania si strainatate au luat o suta de tineri din toate mediile sociale, i-au invatat sa danseze si sa fie uniti, le-au fost alaturi cateva saptamani, si au pus pe scena un spectacol care a uimit la Bucuresti peste o mie de spectatori.

Maine seara, de la ora 19:00, sibienii pot vedea spectacolul "Pasarea de foc" la Casa de Cultura a Sindicatelor.

Ideea apartine asociatiei "Jungen Rumanen eine Chance!", care impreuna cu If Magic Events a organizat un fel de casting in mai mult orase din tara. Tinerii interesati sa faca parte din proiect au venit singuri. Foarte multi dintre ei sunt tineri care provind din familii zbuciumate sau au o istorie violenta. Sunt tineri din centre de plasament, hipoacuzici sau care sufera de Sindromul Down. Un singur lucru ii leaga: niciunul nu a dansat vreodata pe scena.

Profesionisti cu renume european in coregrafie si lumea spectacolelor comunitare au pus in scena un eveniment bazat pe muzica lui Igor Stravinsky – Pasarea de foc. Profesionisti precum Royston Maldoom sau Josef Eder.

Din cei o suta de tineri fac parte si 15 sibieni. Provin de la liceul Onisifor Ghibu si Centrul de plasament Gulliver. Doi dintre ei sunt atat de talentati incat detin roluri principale in acest show. "De ce nu ar fi buni? Este normal, este firesc pentru orice fiinta umana sa doreasca sa fie buna, sa fie frumoasa, sa reuseasca!", spune despre ei coregraful Josef Eder. "Nu conteaza ca sunt copii din Romania, Luxemburg sau Bulgaria", mai adauga acesta.

"Am ales Sibiul pentru a prezenta o a doua reprezentatie a "Pasarii de foc" pentru ca se afla intr-o regiune foarte deschisa, atractiva, cu multe investitii germane. Sponsorul nostru principal, EON Gaz, ne-a incitat sa venim aici. Apoi ne-am gandit ca este o regiune foarte potrivita pentru ca proiectul nostru sa de dezvolte si sa mearga mai departe", a declarat Monique Gruber, presedintele Asociatiei "Jungen Rumanen eine Chance!".

"Pasarea de foc" a avut premiera saptamana trecuta la Bucuresti, peste o mie de spectatori fiind incantati de proiect. Peste o mie de oameni au invatat ca tineri despre care mai toata lumea spune ca nu sunt pregatiti pentru viata si pentru societate sunt pregatiti sa apara pe scena si sa fie minunati impreuna. Daca sunteti curiosi ce inseamna dans comunitar puteti afla maine seara la Casa de Cultura a Sindicatelor, de la ora 19:00.

Autor: Stefan Dobre Up