RO
RSS Feeds
Website design: Media Pozitiv

Centrul de presa

City News, Copii de la Ghibu si Gulliver, in Pasarea de Foc

07/09/2009
Spectacolul-eveniment "Pasarea de foc" are cativa dansatori sibieni. Opt dintre ei provin de la Centrul Gulliver, iar alti sapte, de la Liceul "Onisifor Ghibu". Acesta este primul spectacol de dans comunitar din Romania, care aduce marti seara pe scena Casei de Cultura a Sindicatelor nu mai putin de 100 de tineri, din medii sociale si cu probleme diferite.

Organizatorii au vrut sa aduca impreuna copii si tineri din medii sociale total diferite, pe care sa-i invete dansul contemporan. Nu numai ca au reusit acest lucru, insa gestul lor a emotionat deja o sala de 1.000 de spectatori, la Teatrul National din Bucuresti. Marti seara, de la ora 19.00, atat cei 15 copii sibieni, cat si colegii lor de la alte scoli si centre din Bucuresti si Brasov vor prezenta spectacolul-eveniment "Pasarea de foc" la Casa de Cultura a Sindicatelor, iar intrarea este libera.

Spectacolul este organizat de Asociatia Jungen Rumänen eine Chance!, al carei presedinte, Monique Gruber, este sotia fostului consul al Germaniei la Sibiu, intre anii 2003-2006. Gruber, care a invatat foarte bine limba romana, spune ca s-a indragostit de Romania si ca nu poate sta departe de aceasta tara.

Copii, care au varsta cuprinsa intre 11 si 22 de ani, au facut repetitii timp de 6 saptamani, cate 6 ore pe zi.

Intrarea la spectacolul de maine seara este libera. Aceasta va fi ultima reprezntatie a “Pasarii de foc".

Autor: Adela Mohanu Up