RO
RSS Feeds
Website design: Media Pozitiv

Centrul de presa

City News, Ana si Coco, zbor in doi

08/09/2009
El a crescut la centrul de plasament. Ea a crescut intr-o familie normala si nu i-a lipsit niciodata nimic. Impreuna, sunt intregul perfect. Ca si cand nimic n-a pus niciodata piedica zborului lor.

Ana Veres si Cornel Constantin Cimpoeru sunt dansatorii principali din Pasarea de Foc, primul dans comunitar din Romania. Ana are 17 ani. Este fragila, are zambetul delicat si miscarile gratioase. Pare mult mai timida decat Coco, desi ea a crescut intr-o familie normala, iar el intr-un centru de plasament. Acum, Coco are 19 ani si studiaza grafica la Liceul de Arta. Vine din centrul Gulliver, iar privirea i se intuneca atunci cand vine vorba despre diferentele dintre copiii orfani si cei care au parinti. „Diferenta e doar simplul fapt ca cei din centre nu stau acasa. In rest, se joaca, mananca, vorbesc la fel ca toti ceilalti copii”, explica, ferm, Coco.

Ana isi recunoaste insa limitele si prejudecatile pe care le-a avut cu privire la copiii orfani. Marturiseste ca nu si-a imaginat ca va avea prieteni care au crescut intr-un centru de plasament. Acum adauga, zambind larg si atingandu-si partnereul de scena usor, pe umar: „Cu Coco ma inteleg enorm, enorm de bine”, spune fata.

Cei doi dansatori principali din Pasarea de Foc au fost de acord sa raspunda catorva intrebari in exclusivitate pentru Citynews.ro. In interviul VIDEO aflati si de ce ea crede ca dansul este despre libertate, iar el - despre lupta dintre bine si rau.

Pasarea de Foc va avea reprezentatia in aceasta seara - marti, 8 septembrie - de la ora 19.00, pe scena Casei de Cultura a Sindicatelor. Este a doua si ultima reprezentatie a spectacolului, care s-a mai dansat si pe cea mai importanta scena din Romania - la Teatrul National din Bucuresti.

Autor: Adela Mohanu Up