RO
RSS Feeds
Website design: Media Pozitiv

Centrul de presa

Rondul de Sibiu, Sibienii, atrasi de dansul comunitar

09/09/2009

Primul spectacol de dans umanitar, ce a avut reprezentantia miercuri seara, la Sibiu, a fost un succes. Cei 100 de tineri din diferite orase ale lumii, unii dintre ei cu dizabilitatii, au demonstrat ca dansul poate face minuni. Spectacolul a fost aplaudat minute in sir de sibieni.

Sibienii au venit in numar mare miercuri, 8 septembrie, de la ora 19, la Casa de Cultura a Sindicatelor, in asteptarea primului spectacol de dans comunitar reprezentat in Sibiu, "Pasarea de foc". Cei 100 de protagonisti, dintre care si 15 sibieni, nu si-au dezamagit privitorii si au reusit sa transmita publicului emotia spectacolului. "O poveste dspre curaj, despre magie si eliberare, imbinand muzica lui Stravinski si viziunea inedita a coregrafilor Maldoom si Eder", explica realizatorii proiectului. Pe scena au urcat copii de toate vârstele, din diferite medii sociale, din orase ca Bucuresti, Ploiesti sau Brasov. Rolurile principale au fost jucate de doi tineri sibieni, Ana Veres si Coco Cimpoeru, de la Centrul de Plasament Gulliver. Repezentantia a fost rezultatul a sase saptamâni de repetitii, timp de sase ore pe zi. Sibiul este al doilea oras, dupa Bucuresti, unde spectacolul de dans comunitar "Pasarea de foc" a fost pus in scena.

In sala au fost prezenti si presedintele Consiliului Judetean Sibiu, Martin Bottesch si primarul Sibiului, Klaus Iohannis.

 

Autor: Adela Candea

Up